De monitoring app

Sophie
Leestijd 2 minuten
8 maart 2021

Inzicht in je opbrengst via de monitoring app

Wanneer je zonnepanelen zijn geïnstalleerd kun je daarna beginnen met het monitoren van je opbrengst via de handige app. Die moet wel eerst even ingesteld worden. De procedure voor het instellen van de app is per systeem een beetje anders. Hieronder lees je per systeem hoe je de app instelt.

Kies hier welk systeem je hebt:
Serieel Systeem (Growatt)
Systeem met Optimizers (SolarEdge)
Parallel Systeem (Enphase)

De monitoring app instellen bij een serieel systeem

Als u geen smartphone hebt kunt u in het geval van een Growatt systeem gebruikmaken van het monitoring portaal van Growatt.

Inloggen op het online portaal

1. Ga naar het Growatt online portal)
2. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord die je na de installatie van ons hebt ontvangen.

Heeft u nog geen monitoring account? Vul dan het aanvraagformulier monitoring in.

Monitoring door middel van de ShinePhone App

1. Download de ShinePhone app voor Android of IOS (Apple)
2. Log in op de app met de inloggegevens die je van ons hebt ontvangen

Heeft u nog geen monitoring account? Vul dan het aanvraagformulier monitoring in.

Monitoring instellen met een Semi-parallel systeem met optimizers

Allereerst ontvangt u na de installatie en inbedrijfstelling van uw systeem van ons een monitoring account.

Monitoring door middel van de mySolarEdge App

1. Download de app: Download voor Android | Download voor Apple
2. Log in op mySolarEdge met de gegevens die u van ons heeft ontvangen

In deze video leert u hoe u de mySolarEdge app kunt instellen voor het eerste gebruik.

De app instellen met een parallel systeem met Micro-Omvormers

Net als bij systemen met optimizers heeft ook Enphase een handige monitoring app. Na het afronden van de installatie ontvangt u van ons de inlogggegevens voor de app.

1. Download de Enphase monitoring app voor Android of IOS (Apple)
2. Log in op de app met de inloggegevens die je van ons hebt ontvangen

Onderstaande video geeft meer uitleg over het gebruik van de Enphase App

Lukt het niet?

Je kunt altijd even contact opnemen met onze klantenservice.

Neem contact met ons op voor een afspraak.

Cookies!

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en analyseren. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Nee, sluiten
OK!