Zeeland lijkt de zonnepanelen-hoofdstad van Nederland te willen worden. Tenminste, de zonnepanelen-provincie natuurlijk. Door in 2030 maar liefst 1 gigawattpiek op te wekken, met het vermogen dat er beschikbaar is.
Zeeland lijkt de zonnepanelen-hoofdstad van Nederland te willen worden. Tenminste, de zonnepanelen-provincie natuurlijk. Door in 2030 maar liefst 1 gigawattpiek op te wekken, met het vermogen dat er beschikbaar is.
Al eerder werd er een plan gepresenteerd om toe te werken naar 1 gigawatt aan beschikbaar vermogen. Het leek een zeer ambitieus plan, dat de provincie herhaald heeft en waar men dus serieus over lijkt. Als eerste van de 30 RES-regio’s in Nederland, om het goede voorbeeld te geven aan de rest van de provincies en regio’s.
Eigenlijk hoeven de plannen pas op 1 juni 2020 bekendgemaakt te worden. Toch vindt Zeeland het belangrijk om daarover nu al naar buiten te treden. En de plannen door te laten rekenen, in dit geval door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Het gaat berekenen wat de haalbaarheid is van het plan, om er in Zeeland daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.
Bovendien zorgt het PBL er in Nederland voor dat we in Nederland in de verschillende gebieden bijdragen aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord. Zeeland wil met de plannen in 2030 in ieder geval 11 petajoule aan hernieuwbare energie opwekken. Het moet een substantiële bijdrage zijn, om Nederland veel meer gebruik te laten maken van duurzame energiebronnen.
Het was eerder niet duidelijk of Zeeland door zou zetten met de plannen, omdat het daar al vroeg mee naar voren kwam. Nu lijkt het er inderdaad op dat dit het plan is. Waarmee er een hoop werk aan de winkel is, om de plannen voor 2030 te kunnen realiseren.
Het gaat overigens niet alleen om zonne-energie. De provincie wil daarnaast inzetten op bijvoorbeeld energie uit water en natuurlijk op windenergie. Het moet er samen met zonnepanelen op het dak en zonnepanelen op het land of op water voor gaan zorgen dat we een stuk duurzamer kunnen worden.
Als het Zeeland lukt om op deze manier elektriciteit op te wekken geeft het een goed voorbeeld voor de rest van Nederland. Om te laten zien wat er mogelijk is en hoe we gebruik kunnen maken van de daken en de stukken land en water die er beschikbaar zijn. Om op een duurzame manier elektriciteit op te wekken, zoals u dat natuurlijk ook thuis kunt. Met de zonnepanelen die er beschikbaar zijn, om de energierekening te drukken en bovendien duurzamer te wonen.
Zelf zonnepanelen kopen of vooral benieuwd naar de rekensom voor uw woning of bedrijf? We berekenen graag wat de investering u kost en binnen hoeveel jaar u die weer heeft terugverdiend. Vraag een vrijblijvende offerte aan, waarmee u eenvoudig ontdekt wat de kosten zijn en op welke opbrengst u aan de andere kant kunt rekenen.
Tesdfkdsifjdsiosdjoisdjiodsfjiodfs isdfj idosj. jisdo jfoidsj iofji odsjio jdsiof jdsio
tester